Campa i fjällen

Om du inte bor i närheten av fjällen kan du behöva att boende under tiden ni stannar. På de flesta skidorter finns det stugor, hotell och vandrarhem. Det många kanske inte tänker på är att det oftast också finns möjlighet att campa. Nedan kan du läsa mer om det.

Husvagn eller husbil

Har du en husvagn kan du ställa den på campingen som finns i närheten av backarna. Om du inte redan har husvagn kan du köpa en för att du ska få ett bra boende som inte kostar lika mycket i jämförelse med att ta in på hotell varje gång ni ska åka skidor. Förutom att du kan ställa husvagnen kan du också använda din husbil.

Det är mycket smidigt att kunna bo i husbilen eller husvagnen under skidsemestern då ni kan komma och gå som ni vill och som vi nämnde i tidigare stycke blir det billigare. Därför kan det vara värt att skaffa en husvagn eller husbil om du ofta besöker en skidort.

Det kan dock vara olika om det finns en camping i närheten eller inte. Generellt finns det oftast en eller flera campingar i nära anslutning till skidorten och i bästa fall i närheten av skidbackarna. För att ta reda på om din skidort har en camping i närheten kan du använda din sökmotor. Förutom att du kan bo på camping finns det även ställplatser. Ställplatser finns runt om i hela Sverige och du kan hitta dem med hjälp av din sökmotor.