Kända skidåkare från utlandet

Men kända skidåkare finns inte bara inom Sverige då flera nationer fostrat framgångsrika skidåkare. En av de mest kända under de senare åren är framförallt Lindsey Vonn som tagit världen med storm.

Lindsey Vonn

Lindsey Caroline Vonn föddes 1984 i Saint Paul, USA. Hon är känd för att vara den mest framgångsrika amerikanska alpina skidåkare genom tiderna, genom att ha vunnit den totala världscupen hela 4 gånger. Totalt har hon 77 världscupsegrar vilket är mer än någon annan kvinna. Detta gör också att hon endast är 9 segrar efter Ingemar Stenmark.

Vonn har också vunnit två VM-guld, både i Störtlopp och super-G. Detta innebär att hon främst trivdes i höga farter där hon vunnit de flesta världscupsegrarna inom störtloppet och super-G. Men vad som gör Vonn extra unik är att hon endast är den femte kvinnan någonsin att ha vunnit i varje disciplin i världscupen, det vill säga störtlopp, super-G, slalom, storslalom och kombinationen. De senare åren har dock kantats av skador och hon har endast deltagit i ett fåtal mästerskap.