Skidkläder

Att ha bra skidkläder på sig när man ska ge sig ut i backarna är A och O för att det ska vara en njutning att susa nerför pisterna, för ingen tycker ju att det är roligt att frysa. Den bästa starten på den perfekta outfiten för en dag i backen är ett underställ, som ser till att man håller sig varm samtidigt som svett och fukt transporteras bort från huden. Ovanpå understället ska man se till att ha ett par tjocka och vindtäta skidbyxor, gärna med dragkedjor nedtill i byxbenen för att lättare kunna trä dem över pjäxorna, och en varm skidjacka som man kan röra sig obehindrat i.

Självklart måste man även skydda händerna, och tumvantar är det allra bästa för att hålla värmen. För huvudet passar en mössa eller ett pannband bra – det är ju en myt att 70 procent av kroppens värme försvinner genom huvudet.

Att köpa alla dessa skidkläder i ett slag kan dock bli en ganska stor utgift, och det kan därför vara en bra idé att först gå in på Kampanjjakten.se. Där hittar du nämligen bland annat en Zalando-rabattkod, så att du kan köpa exempelvis jackor till rabatterat pris. Då kanske du har råd att köpa en extra dags liftkort istället, så att du kan njuta lite längre av att åka skidor i dina nya skidkläder.