Packa rätt till skidutflykten

Oavsett om man ska åka långfärdsskidor i skogen, slalom en heldag i Åre eller åka off-pist i Italienska alperna så är det viktigt att packa rätt för skidutflykten. Att

glömma matsäcken eller de extra par strumporna kan förstöra en hel dag i backen eller i skogen. Man vill heller inte ha för mycket packning med sig och en enkel ryggsäck är att föredra för att lätt få med sig allt man behöver. Ryggsäckar i bra storlekar kan du hitta här på www.bagsonline.se. Nedan har vi listat saker som är bra att ha med sig i ryggsäcken för att göra skidutflykten så bra som möjligt.

Matsäck

Det tar på krafterna att åka skidor och finns det inte en resturang i närheten så kan det vara bra att ta med sig matsäck som räcker hela dagen för att man ska slippa bli hungrig och trött lagom till lunch. Exempelvis äggmackor är bra att packa ned i en påse, de mättar och är dessutom goda att äta kalla. Det kan även vara bra att ha med sig en frukt och en påse med nötter som är lätt att fika på när blodsockernivån faller en aning. En termos med kaffe slår heller aldrig fel i skidbacken.

Extra ombyte

Att vid något tillfälle ramla omkull när man åker skidor är ofta oundvikligt. Då finns risk för att snö kommer innanför kläderna eller pjäxorna och gör en blöt och kall. Det kan därför vara bra att ha med sig ett extra ombyte i ryggsäcken. En tröja, ett par leggings, extra strumpor och sockor tar inte mycket plats och kommer att uppskattas under åkturen. Även ett par extra vantar är bra att ta med sig att byta om till efter ett par gånger av ramlande så att händerna inte fryser.

Första hjälpen

Ibland kan olyckan vara framme vid alla typer av skidåkning och då kan det vara bra att ha en liten första hjälpen-låda med sig i ryggsäcken. Gasbindor, plåster, våtservetter och en huvudvärkstablett är alltid bra att ha med sig när man åker skidor. Även solkräm är mycket bra att ha med sig när solen står högt på himlen. Även om det är kallt i luften så kan solen vara farlig. För den som åker off-pist så är det även viktigt att ha med sig en kompass och liten snöspade om något skulle hända och man måste skotta sig loss ur snön.