Tolkning bakom fordon

Två bruna hästar

Den generella beskrivningen av ordet tolkning är en eller flera personer som på skidor eller cykel dras av ett fordon eller ett djur. Det vanligaste är att man tolkar

En liten släpvagn

bakom en häst eller en ren på skidor. Det blir också mer och mer populärt att tolka efter motordrivna fordon som skotrar, fyrhjulingar eller vanliga bilar. Att tolka bakom en häst är en otroligt härlig känsla, att se den galopperande hästen framför sig samtidigt som man känner friheten och vinden i ansiktet är oslagbart och alla som inte har provat redan bör göra det. Naturligtvis gäller det att skydda sig med hjälm även om man inte sitter på hästen utan åker skidor bakom. Har man otur och ramlar är det bäst att sätta säkerheten först och skydda huvudet.

Att tolka bakom fordon är en aktivitet som ökar stort i popularitet. Främst är det förstås människor av lite mer våghalsig natur som ägnar sig åt den här typen av tolkning eftersom det med högre fart blir mer riskfyllt. När man tolkar bakom en bil är det ju en självklarhet att man måste vara en riktigt duktig skidåkare och även att man skyddar sig ordentligt för att undvika skador. Erkännas skall dock att det är en fantastisk upplevelse även detta, just för att farten blir högre och adrenalinet skjuter i höjden. Älskar man de vita vidderna, skidåkning och höga hastigheter är det en ultimat upplevelse att tolka bakom till exempel en fyrhjuling. Här kan man även hitta en bra atv vagn att frakta skidor och annan utrustning som man behöver när man skall ge sig ut på äventyr i snön. Självklart har man ju nytta av en sådan vagn till mer saker än att bara lasta skidor. Vagnarna lastar från 350 kilo upp till 1,5 ton och har många fina finesser som gör dem mycket användbara till din fyrhjuling.

Nytt världsrekord i Arjeplog

En skidåkare i en backe

En man som verkligen tagit tolkning bakom fordon till helt nya nivåer är den olympiske störtloppsåkaren Graham Bell från Storbritannien. Han bestämde sig för att tänja på gränserna och verkligen utmana sig själv när han beslutade sig för att sätta världsrekord i Arjeplog. Det tidigare hastighetsrekordet i tolkning bakom bil låg på 112 kilometer i timmen och detta rekord ville Bell naturligtvis slå. Han tog kontakt med biltillverkaren Jaguar som nappade på idén och ställde upp med en riktigt snabb bil. Kosan styrdes till Revi Test Center i Arjeplog och representanter från Guinness Rekordbok fanns på plats för att kontrollera världsrekordförsöket. Bell själv kommenterade innan start att “Det är i sådana här lägen man inte vill ramla” och det är ju ett uttalande man bara kan hålla med om. Spänningen låg på topp när det drog ihop sig till start och visst gick det vägen. Graham Bell satte nytt världsrekord i tolkning bakom bil när han kom upp i den hisnande hastigheten av 189,07 kilometer i timmen och gjorde sig därmed förtjänt av en plats i den berömda rekordboken.